Segueix-nos al nostre Twitter

Twitter de Festa Major...

Els barrets de palla (2)

L'any passat ja vaig escriure sobre aquest tema, però com que sembla que avui té tirada ho tornaré a fer. Un cop viscuts els actes de Festa Major podem fer un balanç de com funcionen aquells actes que alguns donen com a "perduts". M'estic referint especialment a l'entrada de grallers o a la ballada final.
M'agradaria que el post el féssiu vosaltres amb els comentaris, què us agrada i què no us agrada de la massificació d'aquests actes. Intervindrieu més? Com ho farieu, amb policia, tallant l'acte fins que paressin els comportaments incívics, posant megafonia? Creieu que als grallers no els hi agrada que el públic salti i canti les seves tonades? A qui no li agrada? Està bé que des del balcó on està feta aquesta fotografia no es puguin sentir les gralles? I la ballada final? És un moment d'eufòria màxima, qui ho propicia? Posarieu balles? Cadires? Està bé o malament que la gent jove es deleixi per ballar al so de les gralles? No és una emoció, també, l'alegria i la festa?
Algú sap que no fa molts anys al programa oficial es dedicava l'entrada de gralles als fundadors de la Festa Major, a la gent que ens ha precedit en la conservació d'aquest folklore que tant estimem, que ja no són entre nosaltres?
M'agradarà sentir els vostres comentaris. Us dic per avançat que la resposta no és fàcil. Si ho fos segur que algú hi hauria fet alguna cosa. També us dic que, per mi, tirar cervesa al cap dels veïns no és un comportament acceptable a no ser que decidim fer-ho tots i s'anunciï al programa com a "festa de la cervesa".
El debat està servit. Animeu-vos a dir-hi la vostra!

Joana