Segueix-nos al nostre Twitter

Twitter de Festa Major...

Presentació del programa de Sant Bartomeu i Santa Tecla

Ja està, la feina de molts mesos va sortir a la llum ahir. La presentació del programa ha esdevingut un acte més. Ahir les Terrasses del Maricel feien molt de goig. La gent volia saber com era el programa i què hi deia. Es notaven les ganes generals de Festa Major. Van parlar l’Alcalde, en Regidor de festes, el President de la Comissió i un representant de l’empresa Hydramedia. Si voleu podeu escoltar-lo per ràdio Maricel prement aquí.

Abans de res, volem anunciar que les figuretes de plom d’aquest any són els grallers, i són 3, 2 grallers i un timbaler.

Aquest any hem optat per donar l’oportunitat a una empresa sitgetana, Hydramedia, per a què elaborés el programa de Festa Major i Santa Tecla, el cartell i les samarretes. El cartell ja va ser presentat el dia 24 de juliol i a partir d’avui es podrà veure penjat per tota la vila.
Les samarretes aprofiten el disseny de les siluetes dels balls que es pot veure al cartell i són de 3 colors diferents segons el model, blava, fúcsia i festuc.
El programa consta de 3 apartats, Festa Major, Santa Tecla i un còmic sobre la Festa Major. En el bloc de la Festa Major hi ha 10 entrevistes a 10 persones que expliquen com era la festa cada últim any de dècada, a més de la programació i les salutacions pertinents. El còmic ens explica les 36 hores d’una manera distreta. La nostra part de la feina és bàsicament la programació i ens agradaria destacar alguns actes.

El primer és el pregó, que com ja es va anunciar canvia de lloc davant l’ermita de St. Sebastià. Després del pregó, i continuant amb la proposta de l’any passat, hi haurà un concert amb el grup Rauxa. És un grup musical de Sabadell que fa rumba-fusió mediterrània, amb un directe molt festiu, que és just el que volem per la nostra primera nit de Festa Major, encomanar la gresca i l’alegria.

Aquest any, i també seguint la línia de l’any passat, hi ha dues orquestres per nit, la del 23, amb Christian Domenech i La Mitjanit i la del 24, amb Tandem i Centauro. Tots dos dies hi ha una orquestra més per tots els públics i una segona orquestra més disbauxada o juvenil. Totes elles tenen un lloc reconegut en les festes catalanes.

La nit del 22, que aquest any cau en dissabte, hem apostat per un bon concert amb els grups Pastora i la Víctor Electrik Band.
Pastora és un trio barceloní que aposta per ser diferent, mesclant tot tipus de músiques i explicant històries urbanes. Pastora és un grup que no deixa indiferent a ningú ja que combina molts tipus de música amb muntatge visual i de sons.
I després la Víctor Electrik Band, que és una banda de versions de Rock de temes d’entre els 70es i els 90es, amb molta energia.
Creiem que aquesta pot ser una nit per gaudir de bona música.

La Banda
Ja que som al dia 22 retrocedim a 2/4 d’11 de la nit, en l’acte del lliurament de la bandera on, també com l’any passat, ens hi acompanyarà la nostra banda, la Suburband, que aquest any també serà responsable de tancar la cercavila de les 2, la processó cívica i la matinal. El dia de Sant Bartomeu al matí, la Banda de música d’Ulldecona agafarà el relleu. La Banda d’Ulldecona, amb una història de més de 130 anys, portarà 70 músics i ens acompanyarà a l’ofici, en els concerts-vermut i cafè-concerts, i a la processó de Sant Bartomeu.

Tornem a l’acte de lliurament de la bandera, on la Lali Vergés ens ha obsequiat amb una poesia seva. Aquest any hi haurà la presentació del nou Cos de Portants de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Després anirem fins al carrer Bonaire acompanyats de la Suburband i allà, quan posem la bandera al balcó, s’oferirà síndria als que ens vulguin acompanyar, tot just abans de baixar cap al concert de Pastora. Aquest acte vol recordar la costum de molts sitgetans de compartir síndria després del castell de focs.

El 23 i 24 transcorreran més o menys com estem acostumats. Els nostres balls i músics ja s’estan preparant per fer-nos gaudir al màxim de les 36 hores més màgiques del nostre calendari.

Les novetats en la programació del 25 i 26 d’agost ja la vaig comentar en articles anteriors. Cal destacar el Vermut de Sant Lli, el dia 25 a la 1h del migdia a l’ajuntament, la festa infantil que també es farà en aquesta plaça durant la tarda i la nit de discjòqueis locals que es farà al Prado després de l’Espategafoc.

Finalment, el 29 tenim l’actuació castellera amb la nostra colla local acompanyada pels Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa, dues de les millors colles de castells de Catalunya.

Del programa de Santa Tecla ja en parlarem més endavant.

Des de la Comissió volem agrair als 13 entrevistats i els 13 entrevistadors la seva col·laboració, així com als dibuixants i l’escriptor del còmic i en general a tots aquells que desinteressadament han ajudat a fer un programa millor.
fotografies d'Àlex Ferret