Segueix-nos al nostre Twitter

Twitter de Festa Major...

El Vermut de Sant Lli, el dia 25 d'agost a les 13h a la Plaça de l'Ajuntament.

La celebració d'un segon sant el dia després de la festa major és comú en moltes viles. Com a exemples està el dia de Sant Ramon a Vilafranca o el de la Mercè a Tarragona. Havíem sentit a dir que anys enrera, a Sitges, el dia després de Sant Bartomeu es feia ofici en honor a Sant Lli. Quan l'any passat vaig posar el nom de Sant Lli al programa el dia 25 d'agost se'm va ocórrer buscar al google quin dia era i oh! sorpresa! és el dia 23 de setembre! Així que vaig trucar a un bon amic meu, en Miquel Forns, per a què m'expliqués aquesta peculiaritat del santoral sitgetà. El que em va explicar va sortir al programa l'any passat, amb aquestes paraules:
Des d'almenys el 1699 i fins a 1978, Sitges celebrava aquesta festa votiva en honor de Sant Lli amb la finalitat d'afavorir les collites del terme, encomanant-les a la protecció d'aquest sant. Conten que Lli fou el successor de Sant Pere com a bisbe de Roma l'any 67 i que morí màrtir. La nostra vila en conservava una relíquia des de 1697 i celebrava el dia del vot cada 25 d'agost, com a tornaboda de la diada de Sant Bartomeu, l'endemà de la Festa Major, tot i que la festivitat d'aquest màrtir s'escau el dia de Santa Tecla.
Ja fa més d'un any que ens ronda la idea que el nom de Sant Lli torni a sonar dins la nostra festa. I per fer-ho, vam pensar crear un acte propi del dia que portés aquest nom. I el dia 25 d'agost , què ens vindria de gust de fer als sitgetans, a part de dormir? Doncs, per exemple, trobar-nos una estona per comentar tot el que ha passat durant les 48 hores anteriors. Així que havia de ser un acte al carrer, popular i no massa matiner.
I així va néixer la idea del VERMUT DE SANT LLI, que proposem com a novetat aquest any. Serà una petita festa a la 1 del migdia, a la plaça de l'Ajuntament, on ens trobarem amb la música de la SitJazz Band (banda de Dixieland sitgetana molt coneguda arreu del país i internacionalment). S'oferirà un aperitiu popular per 1,5 € amb cervesa, patates i olives, amb la col·laboració de Moritz.
Esperem que l'acte sigui del gust de tothom i la prova serà trobar-nos-hi!
Salut i Festa!