Segueix-nos al nostre Twitter

Twitter de Festa Major...

Balanç

Abans no se'ns refredin les idees farem una mica de tertúlia de com ha anat la Festa Major.
Per començar dir que em sap molt de greu per la gent que ha pres mal. Espero que us milloreu ben aviat.
En aquests 4 dies han passat moltes coses, però per nosaltres és difícil valorar-les totes. Hem rebut molts elogis i també moltes crítiques pel carrer, però la veritat és que, en el meu cas, fins avui no començo a ser persona. M'agradaria que comentessiu aspectes que us han agradat i els que no us han agradat, anècdotes, suggeriments, etc.
Començaré jo. En general he notat bon ambient i la gent contenta. Faré un repàs dels actes tal i com jo els he viscut.
El pregó va ser un èxit aclaparant de públic. Potser vam pecar de no comptar-hi i per exemple l'organització del cava va ser una mica agobiant i el so una mica pobre. Però la gent semblava contenta del lloc i del pregó i també del concert de Rauxa, els que ens hi vam quedar.
Quan els gegants moros van estar vestits davant el Palau es van posar a banda i banda i sorpresa! van sortir els cubanitos amb els vestits nous de trinca. Després Les dues parelles van enfilar cap a l'Ajuntament.
L'acte de lliurament de la bandera va ser seguit per més gent que mai. L'església era plena de gom a gom i la suburband es va estrenar amb uns quants nervis inicials però amb un públic molt entregat després. El repartiment de síndria també va funcionar molt bé, sense acumulacions i amb síndria suficient per tothom. Després el concert de Pastora també va triumfar de públic, però per mi el so era poc potent. Pel que m'han dit la Victor Electrik Band va sorprendre la gent que els esperava amb certa recança.
L'entrada de grallers com sempre. Al mig del cap de la vila diuen que no es sentia res, ni tan sols l'Escola de Grallers. Jo estava al carrer Sant Francesc i ho vaig veure com sempre més o menys. És un acte que té dues visions molt diferents, difícils de lligar l'una amb l'altra.
La sortida de les dues per mi va ser pefecta. Ràpida i intensa. Les actuacions a l'Hort de Can Falç i a l'Hospital van anar cronometrades. Llargues, com sempre, però a 3/4 de 6 tothom era a dinar. Aquestes actuacions més ràpid no es poden fer tal i com està organitzat ara. Els balls tenen una duració i això és el que marca la duració total.
La processó cívica va anar força bé, també. A part d'estar bastanta estona aturada els balls van poder ballar molt. L'únic problema, per mi molt pesat, va ser la cruilla Bonaire amb Parellades (tallar el carrer Parellades durant una hora és impossible, la gent estrangera no entenen res i volen passar peti qui peti) i també els quatre cantons, amb el mateix problema.
La sortida de després dels focs bé, normal.
La matinal per mi personalment va estar molt bé. En sortir del racó de la calma la gran majoria de balladors portàven un ramet d'alfàbrega, malgrat poc a poc van anar caient per efecte dels salts. N'hi ha que es queixaran que la moixiganga mantejava amb les faixes, però la veritat és que el troç final era molt alegre, amb gitanes, moixiganga i la Suburband darrera, que marcava distància amb la banda de l'any passat de la matinal (encara que hi havia algun agregat que no anava vestit per l'ocasió, hehehe).
La sortida d'ofici com sempre, esplendorosa. Pels que estàvem al baluard i ens toca sortir els últims, els gegants i les bésties de foc es van entretenir una mica, perquè aquell bat de sol que queia fa que sembli que es triplica el temps d'espera.
La processó va anar força bé. Hi ha problemes en alguns punts, i són sempre els mateixos i difícils de solucionar a no ser que no es deixi ballar els balls, cosa que no veig molt clara. Però en definitiva la gent va ballar tot el que va voler sense interrupcions exagerades. I l'entrada va ser especial. El Sant es va girar de cara a la plaça, per veure ben bé tot el que feien per ell i mentre tots els balls ballaven, com és habitual, els gegants moros i els cubanitos també es van bellugar! Els diables van tirar sortidors enlloc de carretilles, un intent de solucionar que cremin massa però que llueixin igual, que no sé com va funcionar, perquè jo estava molt lluny. Si algú ho va veure de prop que ho comenti, si us plau! I per suposat l'ajuda dels bastons i alguns altres balladors va ser, altre cop , immillorable.
La revetlla del 24 va ser espectacular. Dues grans orquestres que van seguir molts sitgetans. Molts eren balladors, que havent acabat la feina es decidien a relaxar-se i passar-ho bé.
Finalment el vermut de Sant Lli, tan anunciat, va funcionar força bé. Algunes deficiències en servir el vermut, però bon ambient, bona música i bona companyia. Sort que els núvols ens van ajudar a parar aquell sol que ens ha fregit tota la Festa Major!

Així és com jo he vist la Festa Major, explicat una mica ràpid. Segur que després de penjar aquest post se m'acudeixen mil i una coses més que m'he deixat, però per això estan els comentaris!

Gràcies a tots per haver posat el vostre granet de sorra de la festa, a tots els que ens heu ajudat i heu fet una bona Festa Major. Ja us dic jo que aquesta no l'oblidaré amb facilitat. I ja que és un escrit personal, gràcies als meus companys de comissió, per l'equip que fem i per l'amistat. Treballar amb vosaltres sis és un plaer dels grans.

I ara a preparar Sant Tecla!
Salut i Festa!

Joana Fort