Segueix-nos al nostre Twitter

Twitter de Festa Major...

Quants graus té la festa major?

L'alcohol és un element bàsic de les nostres festes. Els catalans, com la majoria dels mediterranis, relacionem el bon menjar amb l'alcohol com una cosa natural. I per tant que un vagi una mica content després d'un dinar és vist com una gràcia. Per altra banda també relacionem qualsevol festa amb l'alcohol, fins al punt que moltes festes tenen una beguda especial. Ara bé, la societat ha anat canviant, i ara mateix una persona èbria fa molt mal efecte.

Bé, doncs tot això es pot aplicar a les nostres festes. Està bé que la gent es prengui una cervesa fresca o dues un dia de molta calor com és FM i/o dini acompanyat de vi i després estigui contentet? Molts em direu que sí, però és fàcil posar límit al nivell d'embriaguesa? Qui l'ha de posar? Jo crec que en principi el sentit comú, però quan aquest ja no serveix qui és el qui li diu a un ballador o un graller o qualsevol participant, que han de fer un espectacle de cara al públic, que no està en condicions de sortir? El cap de colla? La comissió? Els seus "amics" o companys? No hauríem de fer, entre tots, un esforç per baixar el nivell d'alcoholèmia general de festa major? Jo crec que si no ho fem així al final s'acabarà regulant, s'hauran de posar normes i això és incòmode per tothom. No sé vosaltres, però jo no vull que arribi el dia en què haguem de passar un control d'alcoholèmia per agafar els gegants, tirar una carretilla, tocar la gralla o ballar qualsevol ball.
Perquè si un gegant cau a terra i es trenca perquè el geganter no està en condicions, de qui és la responsabilitat? O si un diable, bastoner, pastoret, etc. fa mal a algú?
Us demano si us plau que en els comentaris no feu al·lusió explícita a ningú. Malgrat siguin històries públiques que tothom ha vist hauríem de mantenir una mica les formes, d'acord?
Salut i Festa!