Segueix-nos al nostre Twitter

Twitter de Festa Major...

El cartell de la Festa Major crea la imatge de Sant Bartomeu a partir de 500 fotografies

Només queda un mes per la Festa Major i ho volem celebrar ensenyant-vos el cartell que inundarà els nostres carrers ben aviat. Avui divendres, es presenta als mitjans de comunicació en una roda de premsa per part de l’alcalde, Jordi Baijet; el regidor de Festes, Rafael Roig; el president de la Comissió, Ramon Soler i el director d’Hydra Media, Santi Terraza, que és l’empresa que ha rebut l’encàrrec de realitzar el cartell, el programa, la samarretes i la imatge corporativa de la Festa Major 2009.

El cartell de la Festa Major d’enguany és revolucionari en el concepte i el mètode, i tradicional en la imatge utilitzada. Es tracta de la figura de Sant Bartomeu a les terrasses del Maricel. La peculiaritat de la imatge, però, és que està creada a través d’un total de 494 fotografies diferents de Festa Major, tant actuals com antigues. La concepció del cartell ha estat inspirat en la coneguda obra de Salvador Dalí “Salvador Dalí Lincoln in Vision Painting” (que està exposat al Museu-teatre de Figueres).

De lluny –a partir d’una distància d’uns 7 metres–, la visió que genera el cartell és la pròpia de la fotografia feta del sant a les terrasses del Maricel. De prop, es poden apreciar les petites 494 fotografies que dibuixen la imatge del sant. Imprès en paper, el cartell provoca aquest efecte dual entre la proximitat i la llunyania (vist a la pantalla de l’ordinador no genera el mateix efecte de detall).

El cartell ha estat elaborat de manera minuciosa a partir d’un programa informàtic i la combinació, imatge a imatge, de totes les fotografies han permès generar el resultat final. En la part inferior, el cartell reprodueix les siluetes dels balls de Festa Major: des dels gegants fins la Moixiganga i els castells.

Hydra Media, agència de comunicació amb seu a Sitges i que, entre d’altres treballs, edita la revista cultural “On”, ha volgut reunir modernitat i tradició en la creació del cartell. La imatge del cartell entronca amb el programa que ha preparat l’equip d’Hydra Media, integrat per 10 persones, i que es presentarà en un acte públic el proper 11 d’agost.

Les 494 fotografies que integren el cartell són de diferents autors: Benjamí Cervera, Marga Domingo, Marta Ferrer, Àlex Ferret, Lídia Gázquez, Sylvia Gómez, Alba Gràcia, Jesús París i la col•lecció de l’Arxiu Històric de Sitges.