Segueix-nos al nostre Twitter

Twitter de Festa Major...

Salutació del regidor

Després de les revetlles populars del Poble Sec i de les Cases Noves i les festes d’estiu dels barris de la vila, arriba l’hora de la Festa Major de Sant Bartomeu i de Santa Tecla.
La Festa Major és un cúmul d’emocions i de sensacions. La combinació dels cinc sentits amb l’alfàbrega, les gralles, les carretilles, els colors de les espardenyes i el caliu de les abraçades entre sitgetans i sitgetanes és un element ben visible durant aquests dies. El 24 d’agost i el 23 de setembre, així com les vigílies, són un clar escenari d’un ambient festiu de gran magnitud, presidit pel sentiment de pertanyença a una col·lectivitat o l’emoció de veure les parelles de gegants, el foc, els balls populars i d’escoltar les primeres notes de les gralles i els timbals.
Aquesta edició serà la segona de la nova Comissió, presidida per en Ramon Soler, i formada per representants de totes les colles que la fan possible. L’experiència de l’any passat va ser molt positiva i, per aquest motiu, han treballat amb més motivació que mai. Aquesta manera d’organitzar la festa, amb la percepció de tots els punts de vista sobre ella, fa que la millorem any a any amb el respecte per la tradició i la història, i amb l’objectiu que sigui del gust dels sitgetans i sitgetanes.
Cal destacar les figures del pregoner i el pendonista de Sant Bartomeu i la pendonista de Santa Tecla. Enguany aquestes tasques han estat encomanades respectivament a en Jordi Barrachina, en Denci Mirabent i la Carme Comas, tres exemples de sentit sitgetanisme des del seu propi vessant professional i amb diferents maneres de viure i veure la festa. Felicitats a tots tres!. A més, aquest 2009 se celebra el 25è aniversari de la Colla de la Moixiganga de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, un moment especial per a ella i per als vilatans que ja vam poder gaudir de la seva catifa de flors al Cap de la Vila i la seva inclusió en la processó de Corpus.
M’agradaria fer una distinció especial per a l’actual president de la Comissió, en Ramon Soler i Fernández, qui finalitza aquest any el seu mandat i ha col·laborat intensament aquests anys per fer una millor Festa Major. Un dels meus objectius com a regidor, compartit amb ell, és fer possible un canvi generacional en el sí de la Comissió, mantenint la història i incorporant les noves realitats de la Festa.
Finalment, vull destacar el paper que porten a terme els cossos de seguretat i d’emergències com la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, els Bombers Voluntaris, el Servei d’Emergències Mèdiques de la Generalitat de Catalunya i la Creu Roja, i donar l’enhorabona a tots els Bartomeus i a totes les Tecles, i agrair la feina voluntària i desinteressada de totes les persones que formen part de la Comissió de Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla. A més, vull felicitar als integrants de totes les colles que participen en la riquesa de la nostra festa més sentida, i invitar als vilatans, vilatanes i als qui ens visiten a viure un any més la passió que desferma la celebració de la Festa Major de Sant Bartomeu i de Santa Tecla.
Bona Festa Major a tothom i Visca Sitges!


Rafael Roig
Regidor de Festes de l'Ajuntament de Sitges