Segueix-nos al nostre Twitter

Twitter de Festa Major...

Salutació del president de la comissió

“Gloriós sant Bartomeu, que de Sitges n’és Patró!”. Probablement no hi hagi cap vers que els sitgetans i sitgetanes haguem repetit tantes vegades de forma incansable. Cada any, a les portes de la Festa Major, quan el cor ens batega més ràpid, quan el neguit s’apodera de nosaltres, quan el nostre cap està submergit de ple en l’alegria i l’emoció que provoca la Festa, els nostres llavis el repeteiexen una i altra vegada.
Enguany el vers en honor al nostre sant Patró adquireix més projecció encara, atès que la imatge del cartell i del programa està dedicada a la seva figura i el seu paper com a cos central de la nostra Festa. Sense Sant Bartomeu, res no seria el què és. Sense Sant Bartomeu no hi hauria Festa Major i sense els balls, entremesos, grallers entitats que hi partcipen i els apassionats sitgetans i sitgetanes que la frueixen als carrers no ens proporcionat aquest afloriment festiu d’Aquell a qui honorem.
Per aquest motiu, quan entre les propostes de cartell que vam rebre per part de l’equip d’Hydra Media n’hi havia aquesta tan original i innovadora de la imatge del nostre sant feta a través de la composició de 494 fotografies, em vaig endur per l’emoció. Que en aquest any, que per a mi, adquireix un significat, la imatge central del cartell sigui Sant Bartomeu, té un valor especial, que supera qualsevol simbolisme.
Presentar el cartell just un mes abans de la Festa Major posa de manifest les ganes que teníem de mostrar-lo, que els sitgetans i sitgetanes el contemplèssim i fins i tot fèssim la simpàtica juguesca de buscar-nos entre el mig miler de fotografies que el fan possible. Enhorabona als creadors pel resultat obtingut, tant en el cartell com en aquest programa –amb contingut, per guardar– que teniu a les mans.
Us presentem una Festa Major que, com no podia ser d’una altra manera, ha estat programada i preparada des de la més sincera de les il·lusions. La Comissió amb qui he tingut el gust de treballar durant aquests dos anys ha estat un equip entusiasta, treballador, eficaç i resolutiu. És un plaer treballar per la nostra Festa amb gent com el Siscu, la Joana, l’Oriol, el Franchu i el Rafa. A tots ells, el meu reconeixement per la feina feta, que ha estat molta i molt ben feta i per tot el que he après al seu costat.
Un punt i a part em mereix, però, l’agraiment al company, l’amic, el confessor, el còmplice, aquell que en tot moment ha estat amb ànima i cos al meu costat i que hi ha posat tot els seu immens cor (ai las, aquest cor!) a la meva disposició. En Josep Gràcia, en Gari, o com jo li dic, amb gran estimació i familiarment, “tete”. Continuarem navegant, i el capità em portarà mar endins per continuar gaudint de l’espectacle.
La Festa Major del 2009 serà també la Festa Major d’en Jordi Barrachina, que ens deleitarà amb el pregó en un escenari nou i que esperem fer-nos-el ben nostre. També és la Festa Major d’en Denci Mirabent, pendonista de Festa Major, i de la Carme Comas, pendonista de Santa Tecla. També ho serà de la Suburband. És la Festa Major de les il·lusions, de la feina feta, del bon saber fer de les colles i de tots els sitgetans i sitgetanes que l’esperàvem des del passat 25 d’agost.
Amics, amigues, gaudiu de la Festa i “Gloriós Sant Bartomeu…”


Ramon Soler
President de la Comissió Municipal de Festa Major i Santa Tecla 2009