Segueix-nos al nostre Twitter

Twitter de Festa Major...

Salutació de l'alcalde

Sentiments, tradició i cultura. La Festa Major de Sitges combina com res ni ningú aquests tres ingredients i els porta fins a límits incalculables.
Des de la primera paraula del pregó fins a la darrera nota de la sardana de la platja de Sant Sebastià, la festa aporta per a tot sitgetà un ampli ventall d’emocions molts difícils de descriure.
Per aquest motiu, com alcalde, és un orgull i motiu de satisfacció poder viure i veure la festa des de la perspectiva en què la visc, sense perdre detall, ni acte.
Cada any, el pregó dóna el tret de sortida de la Festa Major de la mà de persones que hi estan directe o indirectament relacionades. Aquest any, és un plaer poder comptar amb la participació de Jordi Barrachina, qui ha demostrat durant la seva trajectòria de la forma més sincera la seva estima cap a la vila. Els castells ens aporten la il·lusió, l’esperança, el sentiment de grup i de superació. La nostra Jove de Sitges liderarà reptes importants, ja ho ha començat a fer i Sitges estarà al seu costat. La moixiganga tanca les processons, és l’encarregada de posar els punts i finals, és la que emociona i posa a prova la nostra capacitat d’emocionar-nos.
Sense cap ànim de deixar-me ningú, la veritat és que tots i cadascun dels balls i entremesos poseu el vostre granet de sorra contribuint a fer més gran el sentiment de pertinença local, del qual tots ens sentim orgullosos. Aquell que fa que els sitgetans i sitgetanes que viuen fora facin mans i mànigues per estar entre nosaltres quan a les dues sonen els repics de les campanes.
Sou vosaltres, veïns i veïnes, els que feu la festa que avui tenim, els responsables de convertir la nostra Festa Major en un referent en el calendari cultural català i exemple d’exemples. La Festa Major és de tots els sitgetans, de vosaltres, els que la feu créixer, la conserveu i l’amotlleu a les noves circumstàncies i realitats. És de debò mèrit de tothom, dels que participeu en algun ball i dels que gaudiu la festa des d’una perspectiva d’espectador. Sense uns i altres la festa no tindria sentit.
Per tant, voldria aprofitar aquestes ratlles per donar les gràcies a tots els que estimeu la festa, per haver sabut mantenir viva una tradició d’aquestes característiques i haver-la també adaptat als nous temps. En tot aquest camí, voldria assenyalar la tasca de la Comissió de Festa Major i Santa Tecla, encapçalada per Ramon Soler. Una comissió que ha estat indispensable, que s’ha convertit en la màquina que ha dut a terme una missió difícil, però ho ha fet de forma valenta, sense mirar enrere, tenint clar, que mai plou al gust de tothom i que segurament hem dut a terme iniciatives que a molts no han agradat. Si ha estat així, demanem disculpes.
Abans d’acabar, i si em permeteu, voldria dir aquella frase que ens indica que la Festa de Sant Bartomeu i Santa Tecla ja és aquí:
“Oh, gloriós Sant Bartomeu, que de Sitges n’ets patró, visca la Festa Major!”
Bona Festa Major!


Jordi Baijet
Alcalde de Sitges